mensen

Of ze nou wint of verliest, actrice Kate Winslet (33) zal na zondag sowieso de Acadamy Awards-geschiedenisboeken ingaan. De Britse actrice kreeg dit jaar haar zesde Oscarnominatie voor haar rol in The Reader. Mocht Winslet dit weekeinde met lege handen naar huis gaan, dan is zij, met zes nominaties en géén Oscars, de grootste verliezer uit de geschiedenis van de Amerikaanse filmprijzen. (Reuters)

Het is filmregisseur Roman Polanski niet gelukt zijn veroordeling voor seks met een meisje van dertien te laten verwerpen. De rechter in Los Angeles weigert zijn verzoek in overweging te nemen zolang Polanski voortvluchtig is. De regisseur van Rosemary’s Baby die in 1978 van Amerika naar Frankrijk vluchtte na zijn veroordeling, diende zijn verzoek in nadat in een documentaire nieuwe feiten over zijn zaak boven water kwamen. (Reuters)

De Ierse acteur Pierce Brosnan gaat het levensverhaal van de vermaarde fotograaf Robert Capa verfilmen. De speelfilm wordt gemaakt door Brosnans productiemaatschappij Irish DreamTime. De in Hongarije geboren Capa geldt als een van de beroemdste fotojournalisten ter wereld. Hij heeft vele conflicten op beeld vastgelegd, waaronder de Tweede Wereldoorlog en de Spaanse Burgeroorlog. Capa was ook een kleurrijke fotograaf. Hij had een affaire met actrice Ingrid Bergman en was bevriend met schrijver John Steinbeck. Na de oorlog was hij een van de oprichters van het vermaarde fotoagentschap Magnum. Hij overleed in 1954, toen hij in Vietnam op een landmijn stapte. (ANP)

Actrice Sarah Jessica Parker heeft aangegeven dat de economische crisis in de tweede Sex and the City-film verwerkt zal worden. Begin deze maand werd aangekondigd dat er een vervolg komt op de vorig jaar verschenen succesfilm. (NRC)