Maatregelen tegen recessie

Gemeenten en provincies pompen extra geld in de lokale economie om onder meer de werkgelegenheid te bevorderen. Hier enkele voorbeelden.

Gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Sevenum en Maasbree en de provincie Limburg steken 130 miljoen euro in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Greenport/Klavertje Vier bij Venlo. Dat moet de komende tien jaar ruim 25.000 nieuwe banen opleveren. Er werken nu 14.000 mensen op het bedrijventerrein.

De provincie Brabant investeert maximaal 400 miljoen om de gevolgen van de recessie in de provincie tegen te gaan. 200 miljoen wordt besteed aan de woningbouw. Ook wil de provincie mobiliteitscentra openen die werklozen bijscholen en helpen bij het zoeken van werk.

De gemeente Den Haag investeert 94 miljoen euro extra. Geplande projecten worden naar voren gehaald en 10 miljoen euro gaat naar maatregelen om de werkgelegenheid te bevorderen.