Film van de dag

Scène uit The Lost World: Jurassic Park (Steven Spielberg, 1997) THE LOST WORLD: JURASSIC PARK foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Lost World: Jurassic Park. Auteur/regisseur Michael Crichton (1942-2008) fantaseerde graag over ‘Wat als?’-verhalen. De boeken die dit oplevert, worden gekenschetst als fictie die zich bezighoudt met ‘possible worlds’. Het ligt tegen science fiction aan, maar blijft wel geloofwaardig en wellicht in de toekomst zelfs mogelijk. Hoe idioot is bijvoorbeeld de gedachte om dinosaurussen genetisch opnieuw tot leven te wekken uit fossielen? Hij schreef er twee waarschuwende boeken over: Jurassic Park (1990) en The Lost World (1995). Beide werden op spectaculaire wijze verfilmd.(Steven Spielberg, 1997, VS), Veronica, 20.30-23.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg