Brand in kamp voor immigranten op Lampedusa

Brand in kamp voor immigranten op Lampedusa Rome, 19 febr. Brand heeft gisteren het opvangkamp voor immigranten op het Italiaanse eiland Lampedusa deels in de as gelegd. De brand werd gesticht toen migranten onderling slaags raakten tijdens een protest tegen repatriëring van 107 Tunesiërs. De regering streeft er sinds kort naar illegalen snel terug te sturen, naar met name Libië en Tunesië waar zij meestal aan boord gingen. „Daarover zijn de immigranten getergd”, aldus burgemeester De Rubeis van Lampedusa. Foto AP Smoke billows from an immigration center in the Sicilian island of Lampedusa, southern Italy, Wednesday, Feb. 18, 2009. Immigrants clashed with police and set parts of a holding facility on fire on a Sicilian island Wednesday. Italian news reports said at least 14 people were intoxicated by the smoke during the protest at the center for immigrants. The protest was staged against the planned expulsion of about 100 Tunisians, ANSA agency said. (AP Photo/Alessandro Fucarini) Associated Press