Bewolkt

Aan een langdurige periode van kwakkelend winterweer is een einde gekomen. Voorlopig blijft de temperatuur dag en nacht ruim boven nul. Tot winterse ongemakken komt het niet meer en voor de gladheidbestrijders breekt een rustiger periode aan.

Vandaag trok een warmtefront van noordwest naar zuidoost. Erachter stroomt vannacht minder koude lucht binnen. De temperatuur komt niet lager dan 2 tot 5 graden. Plaatselijk wordt het wat mistig.

Morgen veel bewolking, met kans op motregen in het zuiden en oosten. Bij een matige west tot noordwestenwind schommelt de temperatuur rond de 7 graden.

In het weekeinde gaat de aanvoer van vrij zachte lucht vanuit een westelijke richting onverminderd door. Overdag wordt het gemiddeld een graad of 7.

Zondag trekt de wind wat aan om aan de kust vrij krachtig, mogelijk zelfs krachtig te worden. In de ochtend kan her en der nog wat lichte regen of motregen vallen. Later op de dag maakt vooral het zuidwesten kans op een verdwaalde opklaring.

Volgende week geen opzienbarende weersveranderingen: het blijft aan de zachte kant voor de tijd van het jaar, zonder dat het ineens echt lente wordt. Temperaturen boven de 10 graden laten voorlopig nog op zich wachten.

Later in de week wordt het eerder juist weer een fractie kouder.