8 redenen om uit te gaan

Thema: poppen & wreedheid

1 dance

Klinch met Kevin Saunderson

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.30-04.00u. Entree: 13 euro + lidm. www.melkweg.nl

Tijdens danceavond Klinch treedt Detroit technolegende Kevin Saunderson aan voor een drie uur lange dj-set. Support komt van Dekmantels Thomas Martojo.

2 muziek

Five O’Clock Heroes

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 19.30u. Prijs: 12 euro. ww.tivoli.nl

De New Yorkse gitaarband Five O’Clock Heroes grossiert in frisse gitaarrock die wegens de ska-invloeden af en toe doet denken aan Joe Jackson en Elvis Costello.

3 cultuur op kamers

Stukafest

Leiden. Tijd: 19.15-04.00u. Passe-partout + feest: 11 euro, losse kaartjes: 3,50 euro. www.stukafest.nl

Vanavond voor het eerst in Leiden: het Studentenkamerfestival waarbij je op de bank bij studenten thuis kunt genieten van cabaret, dans, film, muziek en literatuur. Met o.a. Jim Speelmans, Anneke van Giersbergen, Oscar Kocken, Jan Smeets, Signe Tollefsen, Maurits Westerik. Je bezoekt drie voorstellingen en na de laatste ronde komt iedereen bij elkaar op het StukaFeest.

4 muziek

Everlife + Revision

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50 euro. www.paard.nl

De Amerikaanse meidengroep Everlife is op tournee in Nederland. De muziek van de drie zusjes wordt gekenmerkt door stevige gitaren, heldere zang en krachtige melodieën.

5 kunstevenement

Slow Future

Amsterdam: M/s Stubnitz, NDSM werf (vanavond 21.00u) & Smart Project Space (morgen 20.00u). pierremansire.web-log.nl

Presentatie van een nieuwe kunststroming, de Kunst van de ‘Slow Future’ , en van een nieuwe Kunstmanifest, het Slow Future Manifest. Curators: Pierre Mansire, onafhankelijk kunstenaar & curator, en Marije Nie van de organisatie Auxxx.

6 expositie

Heropening Interference

Breda: Electron. Tijd: 20.00u. T/m 29 mrt, do-zo 12.00-17.00u. Gratis. www.idfx.nl/interference

Feestelijke heropening van de internationale licht- en geluidexpositie Interference, met toevoeging van drie nieuwe installaties.

7 theater

Poppen in Beweging

Amsterdam: Theater Bellevue. 19 t/m 29 febr. www.theaterbellevue.nl

Festival met voorstellingen van Stuffed Puppet Theatre, Duda Paiva Puppetry and Dance, Jim Barnard, Nicola Unger en Tg. Winterberg. Terugkerend thema is poppen & wreedheid. Om 12.30 uur: Hysteria van Tg. Winterberg, over modeziektes, vrouwenkwalen en medicinale seks.

8 dance

Tunnel 010: Gedonder!

Rotterdam: Catwalk, Weena Zuid 33. Tijd: 22.00-04.00u. Entree: 5 euro. www.catwalkclub.eu

Clubavond met: Johan Koppenaal (Club von Westen), S. Elezi & Biological (grammafoon, EC), Jessin Neijts (Expectations in HiFi). Tussen 22.00 en 0.00 uur is het happy hour.