3 redenen om tv te kijken

Deze Floris wil liever acteren

1 Jeugdfilm

Floris

Ned. 3, 15.30-17.05u.

De middeleeuwse held Floris uit de oude televisieserie mag nog even terugkeren als flashback, maar verder staat deze film geheel op zichzelf. De titelheld is de kleinzoon van de door Rutger Hauer beroemd gemaakte vechtjas en deze nazaat wil liever acteren dan vechten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus zal ook deze Floris (Michiel Huisman) op avontuur gaan. (Jean van de Velde, 2004).

2 Muziekdocumentaire

Classic Albums: The Doors

België 2, 23.35-0.30u.

In minder dan een jaar tijd schopten The Doors, dankzij hun debuutalbum, het van een plaatselijk groepje in LA tot een Amerikaanse superband met een single op de eerste en een album op de tweede plaats van de Amerikaanse billboard charts. Interviews, en muzikale reconstructies door de vroegere bandleden tonen hoe die spraakmakende LP tot stand kwam.

3 Komedie

True Identity

BBC1, 0.35-2.05u.

De innemende zwarte Engelse komiek Lenny Henry speelt een verdienstelijke hoofdrol in deze beschaafde komedie. Achtervolgd door de maffia put hij zich uit in vermommingen. (Charles Lane, 1991).

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 25