Zachte lucht

Een week geleden viel nog heel veel sneeuw in Engeland en Wales, inmiddels is die allemaal gesmolten door temperaturen van 10 graden of meer. De zachte lucht komt langzaam richting ons land, maar daarbij overheerst de bewolking met toenemende neerslag.

Vanavond en vannacht blijft het droog en vooral in het binnenland klaart het van tijd tot tijd op. Er staat weinig wind en daardoor daalt de temperatuur geleidelijk tot onder nul. Op veel plaatsen blijft de vorst beperkt tot een graad of 3, maar op een beschut plekje langs de oostgrens is 5 of 6 graden vorst heel goed mogelijk.

Morgen wordt de bewolking vanuit het noordwesten snel dikker. In de loop van de ochtend valt op de Waddeneilanden, in het noorden van Friesland en in de kop van Noord-Holland wat lichte (mot)regen. Later in de ochtend en aan het begin van de middag volgt ook elders een beetje neerslag. Dieper landinwaarts is het nog vrij koud en is wat natte sneeuw mogelijk. Het wordt 2 graden in de Achterhoek tot 6 graden op de stranden in het westen en er staat nog altijd weinig wind.

Vanaf vrijdag is het vrij zacht. ’s Middags wordt het 7 of 8 graden en in de nachtelijke uren is van vorst geen sprake. Het is bewolkt en zo nu en dan valt er ook regen.

Vooral zondag lijkt een redelijk onstuimige dag te worden met een straffe westenwind en regelmatig regen.