Wakker Nederland

Oprichter en woordvoerder van Wakker Nederland is Sjuul Paradijs, tevens hoofdredacteur van De Telegraaf. Op de site van het dagblad staat sinds gisteren een promotiefilmpje voor Wakker Nederland waarin Sjuul Paradijs uitlegt wat de nieuwe omroep wil. Dit is wat hij zegt:

„Waarom wil Wakker Nederland een plek in het publieke bestel? Omdat De Telegraaf en telegraaf.nl elke dag er weer in slagen om miljoenen Nederlanders aan zich te binden. Wakker Nederland gaat televisie maken voor iedereen.

Wakker Nederland vult het publieke bestel uitstekend aan. Deze omroepvereniging duikt in het gat dat Hilversum niet invult. Wakker Nederland vertegenwoordigt de normen en waarden van heel veel Nederlanders. Zij vormen de ruggegraat van de Nederlandse samenleving. Voor gewone, hardwerkende mensen is geen plek in de programmering van Hilversum.

Wakker Nederland, dat is nieuws met beide benen op de grond. Nova, Buitenhof, Pauw en Witteman, Eén Vandaag, noem maar op: cynisch en betweterig. Dezelfde meningen, dezelfde gezichten. Wakker Nederland gaat het anders doen, gaat zeggen waar het op staat. Minister Plasterk mag z’n handen dichtknijpen met Wakker Nederland, want eindelijk is er een omroep met een minder links geluid.

De krant, internet en straks ook tv voor wakkere Nederlanders: eindelijk is het zover. Bent u ook zo ontevreden over het publieke bestel? Word dan nu lid van Wakker Nederland. Hoe lang kan Hilversum nog zonder het andere geluid van Wakker Nederland?

Op de website Noem eens concreet een paar programma-ideeën voor Wakker Nederland?

In de eerste fase van de omroep zal de toegevoegde waarde bestaan uit geëngageerde programmering, waarin ‘de ruggegraat van de samenleving’ aan het woord komt. Formats als Question Time (BBC) en O-Reilly (Fox) zijn een goede inspiratiebron voor Wakker Nederland.

Maar ook een visie op de gebeurtenissen in de samenleving door een gezaghebbend persoon behoort tot de mogelijkheden.

In een latere fase, als meer uren ter beschikking zijn, zal wellicht entertainment worden toegevoegd, zoals de mensen dat van De Telegraaf kennen. Maar dat is dan waarschijnlijk pas over vijf jaar.

Bekijk het promotiefilmpje via nrcnext.nl/links