Vodafone: HTC Magic met Google Androïd

Op de Mobile World Congress is HTC’s Dream, ook wel bekend als de G1 van T-Mobile, nog steeds de enige echte telefoon met Google’s Androïd besturingssysteem. Wat Androïd-nieuws betreft moet Barcelona het hebben van aankondigingen van Vodafone en de Chinese Huawai, die beide toestellen gaan uitbrengen met het Google’s open source besturingssysteem. Vodafone kiest voor

HTC MagicHTC Magic

Op de Mobile World Congress is HTC’s Dream, ook wel bekend als de G1 van T-Mobile, nog steeds de enige echte telefoon met Google’s Androïd besturingssysteem. Wat Androïd-nieuws betreft moet Barcelona het hebben van aankondigingen van Vodafone en de Chinese Huawai, die beide toestellen gaan uitbrengen met het Google’s open source besturingssysteem.

Vodafone kiest voor een HTC-telefoon met Androïd, dat dit voorjaar in Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië op de markt komt. Het gaat niet om de G1/HTC Dream, maar om de Magic: een platter toestel zonder uitschuifbaar keyboard, dat alleen via het touchscreen bestuurd wordt. Verder hetzelfde scherm en de zelfde 3,2 megapixel beeldchip als in de HTC Dream. De prijs zou ergens tussen de 100 en 200 euro per toestel liggen. Het is onduidelijk of de HTC Magic ook in Nederland op de markt komt. In het verleden was Vodafone trouwens minder enthousiast over Androïd.

Ondertussen is het wachten op Androïd toestellen van Samsung en Sony Ericsson. Die hadden hier eigenlijk al te zien moeten zijn, maar verschijnen in de loop van het jaar. Samsung belooft drie (3) Androïd-sets te introduceren in 2009, maar die belofte stond ook al voor 2008. Hopelijk krijgen we ze te zien op het Mobile World C0ngress van 2010. LG voegt zich ook in het rijtje fabrikanten dat een Androïd-toestel bouwt.

    • Marc Hijink