Sony Ericsson iDou met 12 megapixel en Symbian S60

Sony Ericsson laat op zijn stand op het Mobile World Congress een prototype touchscreen telefoon zien met 12 megapixel beeldchip. Deze IDou (zoals in ‘ik doe’) zoals Sony Ericsson  het toestel noemt is een combinatie van een Cybershot camera en een Sony Walkman, waarmee je ook nog een beetje kunt bellen. Entertainment Unlimited, is de

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson IdouSony Ericsson Idou

Sony Ericsson laat op zijn stand op het Mobile World Congress een prototype touchscreen telefoon zien met 12 megapixel beeldchip.

Deze IDou (zoals in ‘ik doe’) zoals Sony Ericsson  het toestel noemt is een combinatie van een Cybershot camera en een Sony Walkman, waarmee je ook nog een beetje kunt bellen. Entertainment Unlimited, is de slogan die de mobieltjesfabrikant ervoor bedacht. De telefoon verschijnt voor de zomer op de markt. Het fotogedeelte is tijdens het Mobile World Congress uitgezet; dat is nog niet uitontwikkeld.

Echt uitproberen kan nog niet, maar uit een eerste kennismaking blijkt dat de Idou opvallend snel met het bladeren door afbeeldingen, vergeleken met concurrerende toestellen. Sony Ericsson wil niet vertellen welke beeldchip er gebruikt is.  Wel draait de telefoon op Symbian S60, dat door Nokia open source wordt gemaakt.Van Sony Ericssons beloofde Androïd mobieltje is nog niets te bekennen.

Een andere smartphone met Symbian besturingssysteem is de Samsung Omia HD.

    • Marc Hijink