Overige films

Star Wars - Episode VI: Return of the Jedi (Richard Marquand, 1983, VS). Derde aflevering van saga vormt afronding van middelste der drie beoogde trilogieën. Naast special effects en futuristische hardware dit keer meer merkwaardige wezens dan ooit, onder wie een compleet guerillaleger schattig-gewiekste teddybeer-achtigen. Ook met Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher. RTL 7, 20.30-23.00u.

What a Girl Wants (Dennie Gordon, 2003, VS). Het verrassende antwoord: een vader. Het 17-jarige Amerikaanse tv-sterretje Amanda Bynes speelt de rol die in 1959 door de brave Sandra Dee werd vertolkt; en Colin Firth is de leuke vader. Meisjespulp van hoog niveau. Net 5, 20.30-22.35u.

Arthur’s Dyke (Gerry Poulson, 2001, Engeland). Bescheiden tragikomedie waarin drie mannen, net als 20 jaar eerder, een wandeltocht maken langs de grens tussen Engeland en Wales, uiteraard met ontboezemingen en louterende momenten. BBC1, 0.25-2.10u.

Floris (Jean van de Velde, 2004, Ned). Michiel Huisman als gelijknamige kleinzoon van Floris (Rutger Hauer), is niet dol op vechten maar doet ’t toch. Niet met een Sindala, maar met Pi, een Chinees acrobatenmeisje (Birgit Schuurman). Morgen, Ned.3, 15.30-17.05u.