Organisatie Dubai vreesde bedreiging Israëlische tennisster

DUBAI. Volgens de organisatoren van het tennistoernooi van Dubai was de weigering de Israëlische tennisster Shahar Peer toe te laten tot de Verenigde Arabische Emiraten ingegeven door veiligheidsredenen. Peer kreeg geen visum en kon daarom deze week niet deelnemen aan het WTA-toernooi. De bond van proftennissters WTA heeft gedreigd Dubai het toernooi af te nemen. De organisatie lijkt met de verklaring de banden te willen herstellen. Volgens de verklaring waren de voornaamste redenen Peer niet tot het land toe te laten de publieke opinie over het Gaza-conflict, het risico dat toeschouwers het toernooi zouden boycotten en de bedreiging van het welzijn van de speelster. ”Het toernooi respecteert Shahar Peer en begrijpt haar teleurstelling”, zei toernooidirecteur Salah Tahlak gisteren. ”Peer gaf eerder zelf aan protesten te hebben ervaren tijdens een ander toernooi, in Nieuw Zeeland een paar weken geleden. We maakten ons zorgen over haar welzijn en over de protesten die haar aanwezigheid zouden kunnen uitlokken.”