HTC heeft nu door hoe je een mobieltje aanraakt

GADGET HTC Touch Pro2

GADGET

HTC Touch Pro2

De Taiwanese telefoonfabrikant HTC introduceert op het Mobile World Congress in Barcelona twee toestellen met verbeterde bediening met een aanraakbesturing die nu wel accuraat is.

De HTC Touch Diamond2 en de HTC Touch Pro2 (met toetsenbord) borduren voort op hetzelfde concept als de vorige reeks, maar uit een korte test blijkt al één groot verschil: de bediening werkt naar behoren. De vorige modellen haalden het niet qua aanraakgemak niet bij de iPhone en HTC’s eigen toestel met Google Android. HTC verbeterde de integratie van de Touch Flo 3D bediening, een schil over het Windows Mobile besturingssysteem. Zo komt de gebruiker minder vaak in aanraking met de niet zo gebruiksvriendelijke Windows interface. De nieuwe HTC-telefoons werken met Windows Mobile 6.1, maar zijn ook geschikt voor de nieuwe versie, die Microsoft ook in Barcelona toonde.

Marc Hijink

Meer mobiel nieuws uit Barcelona op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink