Groenendijk wordt hoofdtrainer Willem II

Andries Jonker treedt per direct terug als trainer/coach van Willem II. De 46-jarige oefenmeester maakt „in het belang van de club” plaats voor zijn assistent-trainer Alfons Groenendijk. Dat maakte de voetbalclub, elfde in de eredivisie, gisteren bekend. Groenendijk krijgt een contract tot aan het eind van dit seizoen. Daarna kijken beide partijen verder.

Jonker combineerde sinds november 2007, na het ontslag van trainer Dennis van Wijk, de functie van technisch directeur met die van trainer/coach. Na een goede seizoensstart in 2008 volgde een mindere periode. Willem II is na de winterstop de slechtst presterende ploeg uit de eredivisie met slechts één punt uit zes wedstrijden. De combinatiefunctie voldoet niet meer, vindt de club.

Met Groenendijk, die in 2007 zijn diploma coach betaald voetbal behaalde, heeft Willem II een trainer aangesteld die zich alleen met de selectie hoeft bezig te houden. Jonker concentreert zich op zijn baan als technisch directeur. Hij gaat zich onder meer bezighouden met de begroting voor volgend jaar en de totstandkoming van een nieuw trainingscomplex.

De 44-jarige Groenendijk kwam dit seizoen over van Ajax, waar hij ook assistent-trainer was. Met de komst van Marco van Basten werd zijn contract niet meer verlengd. Groenendijk begon als hoofdtrainer van zaterdaghoofdklasser Katwijk en was ook assistent-trainer bij Sparta. Als speler was Groenendijk onder meer actief voor FC Den Haag, Ajax, Sparta en FC Utrecht. (ANP)