Forse daling in vraag naar uitzendkrachten

Rotterdam. In de technische en industriële sector is de vraag naar uitzendkrachten in januari fors gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De omzet daalde met respectievelijk 26 en 24 procent. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van de brancheorganisatie voor uitzendorganisaties ABU. De totale omzet in de uitzendbranche daalde met 18 procent, het aantal gewerkte uren met 21 procent. Januari 2009 kenmerkte zich volgens ABU door lange periodes van vorst, waardoor veel vorstverlet werd verleend, projecten geen doorgang vonden en uitzendkrachten hun vakantiedagen opnamen. Bedrijven zetten vaak als eerste uitzendkrachten buiten de deur bij een economische afzwakking. De omzet in de uitzendsector vertoont al sinds juni vorig jaar een dalende lijn. Het aantal gewerkte uren neemt al meer dan een jaar af.