Film van de dag

Sibel Kekilli en Birol Ünel in een scène uit Gegen die Wand Scene uit de film Gegen die Wand (2003) Regie: Fatih Akin Met: Birol Ünel (Cahit), Sibel Kekilli (Sibel), Carin Striebeck (Maren) Nach Jahren treffen sich Sibel (Sibel Kekilli) und Cahit (Birol Ünel) in Istanbul.

Gegen die Wand. Hij heeft het leven vaarwel gezegd na de dood van zijn vrouw, zij wil het leven juist omhelzen door haar familie te verlaten. Samen vormen Cahit en Sibel een onwaarschijnlijk liefdespaar. De spanning van het leven tussen twee culturen speelt een rol maar blijft steeds een onderstroom in dit subtiele, psychologische drama over een spannend spel tussen de oudere, gedesillusioneerde Cahit en de sprankelende, maar soms radeloze Sibel. De film wordt bevolkt door Turkse, islamitische archetypen, maar stijgt boven stereotypering uit door de kracht van het drama en de kracht van het spel.(Fatih Akin, 2004, D/Tur), Canvas, 21.10-23.10u.