Extra politie bij debat in Kerkrade over steun Roda JC

Rotterdam, 18 febr. - Gemeente en politie nemen speciale maatregelen voor de raadsvergadering in Kerkrade vanavond over de toekomst van voetbalclub Roda JC. In het raadhuis is een extra ruimte beschikbaar waar belangstellenden de vergadering kunnen volgen op een groot scherm. En hoewel de politie niet uitgaat van ongeregeldheden zijn er extra agenten op de been, meldde een woordvoerster van de gemeente. Het college heeft de raad voorgesteld de eredivisieclub 3 miljoen euro extra financiële steun te bieden. De gemeente Kerkrade vergroot haar belang in het Parkstad Limburg Stadion zo tot meer dan de helft. Zonder het geld komt Roda JC in acute nood. Supportersclubs hebben hun leden opgeroepen massaal naar de raadsvergadering te komen om te laten zien dat hun club gemeentesteun verdient. De raadsvergadering begint vanavond om zeven uur. De verwachting is dat het agendapunt over Roda JC vrijwel meteen aan de orde komt. Tot zover het ANP. Onze correspondent in Maastricht meldt dat een groep onbekenden gisteren het huis van Fortuna Sittard-directeur Hans Erkens in Schimmen heeft belaagd. Er is met vuurwerk gegooid en de auto van Erkens is beschadigd. De politie is op zoek naar de daders.