Dode bij rellen op Guadeloupe

Dode bij rellen op Guadeloupe Parijs, 18 febr. Op het Frans-Antilliaanse eiland Guadeloupe is vannacht een 51-jarige vakbondsman doodgeschoten bij een wegblokkade. Het is de eerste Franse dode bij rellen die ontstaan zijn door de economische crisis. Op Guadeloupe, dat bestuurd wordt als een Franse provincie, wordt sinds 20 januari gestaakt tegen „het dure leven”. De regering in Parijs vreest dat het protest, dat trekken aanneemt van een opstand, overslaat naar de rest van Frankrijk. Zij onderstreepte dat het slachtoffer niet is gedood door de politie, maar door opstandige jongeren. Agenten die hem wilden helpen, zijn ook beschoten. Minister Alliot-Marie (Binnenlandse Zaken) belegde vanmiddag crisisberaad. Foto AFP People walk past cars burning on February 18, 2009 in Pointe-a-Pitre on the French Caribbean island of La Guadeloupe, after protesters stepped up their nearly monthlong strike action by setting up roadblocks across the island. Armed youths fired rifles at police overnight, injuring three officers as economic protests on Guadeloupe escalated on February 18. AFP PHOTO JULIEN TACK AFP