Brabant investeert 400 mln

Brabant wil met een investeringsimpuls van maximaal 400 miljoen euro de gevolgen van de recessie in de provincie verzachten. Dat heeft Commissaris van de Koningin Hanja Maj-Weggen vanmiddag bekendgemaakt. De provincie gaat geld stoppen in 20 projecten die in overleg met de Sociaal Economische Raad van Brabant zijn geselecteerd.

De provincie zal 200 miljoen euro besteden aan het stimuleren van de woningbouw. Doel is daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden en te zorgen voor continuïteit in de woningbouwproductie. Er wordt 40 miljoen uitgetrokken voor subsidies aan duurzaamheidsmaatregelen in bestaande woningen, zoals het aanbrengen van zonnepanelen of dubbel glas. Ook wil de provincie mobiliteitscentra openen die werklozen kunnen scholen en helpen bij het zoeken van werk. Ontslagen kenniswerkers krijgen hulp bij het opzetten van een bedrijf en de herstructurering van bedrijventerreinen wordt versneld.

Met de investeringsimpuls komt de provincie tegemoet aan een noodoproep van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging. Die zei dat bijna de helft van de Brabantse bedrijven tijdelijk personeel naar huis heeft gestuurd en dat bijna een kwart al in het vaste personeelsbestand snijdt.

Gedeputeerde Paul Rüpp: „Wij realiseren ons dat de provincie de problemen die in Brabant ontstaan als gevolg van de recessie niet op kan lossen. Wel willen wij kennis vasthouden en investeren in duurzaamheid zodat als de economie weer aantrekt Brabant innovatief klaarstaat voor de economie van de toekomst.”