Been zet vlak voor duel HSV speler uit selectie

NEC-trainer Mario Been heeft gisteren Rachid Bouaouzan weggestuurd van de training. Volgens de toekomstige coach van Feyenoord maakte de aanvaller een ongemotiveerde indruk. Been noemde de slechte inzet van de voormalige Spartaan onacceptabel, vlak voor de thuiswedstrijd van vanavond tegen Hamburger SV in de derde ronde van de UEFA Cup.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Bouaouzan door Been uit zijn selectie is verwijderd. Eerder gebeurde dat in de voorbereiding op de Europese wedstrijd tegen Dinamo Boekarest uit Roemenië.

„Niemand is groter dan het team”, verklaarde Been. Bouaouzan werd zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen al voor rust naar de kant gehaald. De vleugelspeler liet zich na het duel niet meer in de kleedkamer zien. Daar kreeg hij een boete voor.

Volgens Been was gisteren al snel duidelijk dat Bouaouzan geïrriteerd was. „Tijdens de wedstrijdbespreking heeft hij niet één seconde naar het bord gekeken”, aldus de coach. Ook op de training maakte hij „een zeer ongemotiveerde indruk”.

Bouaouzan is al de derde speler van NEC die dit seizoen door Been naar het tweede elftal is gezet. Jhonny van Beukering moest vanwege overgewicht bijna een week met de beloften meetrainen. Enkele weken geleden verwijderde Been huurling Collins John uit zijn selectie. De spits, die de eerste maanden van het seizoen kampte met een conditionele achterstand, voldeed niet aan de ‘norm’ die NEC aan zijn spelers stelt.

„Helaas hebben we weer te maken met een talentvolle speler die zijn eigen ego belangrijker vindt dan het team. Rachid snijdt hiermee zichzelf in de vingers”, aldus Been. De Marokkaan moest zich vandaag bij het tweede elftal melden.

Been sprak van een persoonlijke nederlaag: „Ik heb zoveel tijd in die jongen gestoken. Maar ik kan het niet maken tegenover de rest van de ploeg om hem er bij te houden. Het is stom dat een speler zo met zijn talent omgaat. En bovendien, zo’n wedstrijd tegen HSV is te mooi om het op de manier te beleven zoals Rachid deed.”

Aanvoerder Youssef El-Akchaoui, ook aanwezig op de persconferentie, wilde niets zeggen over de verwijdering van Bouaouzan uit de selectie. Routinier Patrick Pothuizen daarentegen liet in het NOS Sportjournaal weten dat hij de maatregel van trainer Been goed kon begrijpen. „Dit is niet te tolereren. Ik vind het een heel aardige jongen, maar dit kan gewoon niet. Je bent ten slotte met je vak bezig.” (ANP)