8 redenen om uit te gaan

Mode van papier Hummerston, Justin

1 beeld

BeamLab

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00-0.00u. Gratis. www.beamlab.nl

Interactieve avond over bewegend beeld. Presentaties met o.a. XL-visuals bij concerten door Addikt Big Motion, The Social Soundmachinedoor interaction designer Ramon Schreuder, een nieuwe editie van de VJ-Academy en de interactieve lichtinstallatie Swarm door Blendid.

2 Fotografie

Richard Avedon: Photographs 1946–2004

Amsterdam: Foam. T/m 13 mei 2009. Tijd: 10-18 uur. www.foam.nl

Foam toont meer dan 200 werken van Richard Avedon in chronologische volgorde, van zijn eerste foto’s gemaakt in Italië in 1946 tot zijn laatste portretten, gemaakt kort voor zijn dood in 2004. Het is de eerste keer dat een dergelijk overzicht van zijn oeuvre in Nederland te zien is.

3 theater

Garnalen verhalen

Amsterdam: Frascati. Tijd: 20.30u. www.hotelmodern.nl

In vijftig korte scènes laat Hotel Modern het leven op aarde zien, gespeeld door driehonderd dode garnalen. De garnalen worden in mini-filmsets gefilmd en vertoond op groot scherm in een live animatiefilm. Tournee t/m 13 mei.

4 denkcafé

Leer hoe je moet beslissen

Rotterdam: Arminius. Tijd: 20.00u. Gratis. www.arminius.nu

Gerald Traufetter, wetenschapsjournalist bij Der Spiegel en auteur van het boek Intuïtie, geeft tips over hoe je beter kunt kiezen. Voertaal: Engels.

5 theater

De waardin

Eindhoven: Gaslab Technische Universiteit. Tijd: 20.30. www.tue.nl/sg

(Spunk-)columnist Oscar Kocken schreef voor Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek De Waardin: een moderne Wachten op Godot over het grenzeloze vertrouwen in de komst van een ramp en het onvermogen tot ingrijpen.

6 muziektheater

The Beastly Bombing

Amsterdam: Compagnietheater. T/m 8 mrt, 20.30u. Kaarten: 25 euro. www.theatercompagnie.nl

Amerikaanse cult-hit is een ‘romantische operette’ over twee neonazi’s en twee Al Qaeda-terroristen die de Brooklyn Bridge willen opblazen.

7 tentoonstelling

Papieren jurken Annette Meyer

Rotterdam: Kunsthal. T/m 24 mei. www.kunsthal.nl

In de installatie ‘Icon Dressed’ gebruikt ontwerper Annette Meyer het idee dat mode een tijdperk kan weerspiegelen. Met veertien outfits van handgemaakt papier verbeeldt zij de vrouwenmode van 1800 tot nu.

8 muziek

Club NME

Amsterdam: Paradiso kleine zaal. Tijd: 22.00u. Entree: 10 euro (excl. lidm.) www.paradiso.nl

Bij Club NME zie je nieuwe bands aan het begin van hun carrière. Tijdens de eerste Club NME avond in Paradiso optredens van Metronomy (bekend van zijn remixen voor o.a. Infadels, Franz Ferdinand, Klaxons) en het trio We Have Band (discorock). De Club NME dj’s mixen de hits van morgen met indie klassiekers.