Weer politicus uit Tilburg weg om Adje

tilburg. Cultuurwethouder Hugo Backx (PvdA) in de Tilburgse gemeenteraad maakte gisteren bekend af te treden wegens `aanzienlijke kostenoverschrijdingen` bij de oprichting van het Midi Theater. Vooral de haast die nodig was om het theater vorige maand op te leveren zorgde voor extra kosten. Het gaat in totaal om negen ton aan extra salarissen, aanneemsommen, overuren en coördinatiekosten. Vermijdbare kosten volgens Backx, waarna hij zijn conclusies trok. Acteur Arijan van Bavel, bekend als Adje uit de tv-show van Paul de Leeuw, wil in een voormalige bioscoop een variététheater beginnen. Het gemeentebestuur heeft al 7,5 miljoen euro uitgegeven aan de aankoop en de verbouwing. Toen het CDA iets minder dan een jaar geleden de steun introk vertrok het volledige stadsbestuur.