Verdachten bedreiging staan onder huisarrest

De twee jongens die verdacht worden van telefonische bedreiging van de Jozefschool in Weesp zijn vandaag vrijgekomen. Ze krijgen huisarrest tot en met 25 februari, volgens advocaat Sam Bharatsingh. De jongens mogen onder ouderlijk toezicht wel naar buiten.

Melvin (13) en Iljitsj (14) zouden de school vorige week maandag hebben bedreigd vanuit een telefooncel. Een van hen zou hebben gezegd: „Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat eraan.” De volgende dag brachten de ouders de jongens naar de politie nadat het tv-programma Opsporing Verzocht camerabeelden van hen toonde.

Vrijdag besloot de rechter-commissaris het voorarrest van de jongens met veertien dagen te verlengen wegens de „geschokte rechtsorde”. „Nu is het weer wat rustiger in Weesp”, verklaart een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam. Volgens Bharatsingh, advocaat van Melvin, werden de jongens langer vastgehouden, omdat ze na de onrust in Weesp zelf bedreigd zouden worden.

Een 54-jarige man bekende donderdag een dreigbrief naar basisschool De Terp in Weesp te hebben gestuurd. Hij is vrijdag vrijgelaten, omdat justitie geen reden zag hem langer vast te houden.

    • Eppo König