vandaag

In het nieuws:

Op Bonaire begint het proces tegen Ryan P. , de hoofdverdachte van de moord op Marlies van der Kouwe. De 24-jarige Nederlandse werd in de nacht van 20 september ontvoerd op Bonaire. Haar lichaam werd een maand later gevonden.

Het eerste proces van het Cambodja-tribunaal begint vandaag. Het tribunaal is opgericht om na dertig jaar kopstukken van de Rode Khmer te berechten, het regime dat naar schatting 1,7 miljoen burgers ombracht.

In Rome wordt uitspraak gedaan in de zaak tegen de Britse advocaat David Mills. De Brit wordt ervan beschuldigd valse verklaringen ten gunste van Berlusconi hebben afgelegd in ruil voor een fikse omkoopsom. Berlusconi wordt zelf niet vervolgd, dankzij een wetswijziging die hij zelf invoerde.

Kosovo verklaarde zich precies een jaar geleden onafhankelijk van Servië.

In Amerika moeten Chrysler en General Motors hun reorganisatieplannen presenteren om te voldoen aan de eisen van de regeringshulp.