The Artist formerly known as King of Pop

Michael Jackson in zijn gouden tijd; Michael Jackson als Peter Pan; een brandweerauto-theepot uit de collectie van Michael Jackson. Meer dan tweeduizend objecten van het landgoed Neverland worden in april geveild. De King of Pop heeft schulden van 25 miljoen dollar openstaan, die met de opbrengsten van de veiling moeten worden afbetaald.

Het schilderij met Jackson als koning in een overdadige gouden lijst moet tussen de 4.000 en 6.000 dollar (3.000 tot 4.500 euro) opbrengen. Voor zo’n bedrag kun je ook een elektrisch wagentje kopen met de beeltenis van Jackson als Peter Pan op de motorkap en bijpassende Jackson-Peter Pan kussentjes. Of een Sega-vluchtsimulator met een veiligheidshek.

Voor de minder vermogende Jackson fan worden ook zijn sokken met diamanten enkels uit 1981 geveild voor een luttele 800 dollar. De brandweerauto-theepot kost 200 dollar, maar daar koop je wel een brandweerauto-theepot met bewegende wieltjes voor.

De veiling is in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles en duurt vier dagen.

Het attractiepark en de dierentuin op Neverland zijn al sinds 2006 gesloten. Jackson zelf woont er, sinds hij in 2005 beticht werd van het molesteren van een minderjarige, niet meer. Volgens zijn biograaf is de zanger, die onlangs in een rolstoel gefotografeerd werd, ernstig ziek.

Bekijk de sokken en andere objecten van de veiling via nrcnext.nl/links