Schaatsfans mogen Thialf niet meer in

HEERENVEEN, 17 febr. - Schaatsbond KNSB heeft gisteren twee mannen een stadionverbod voor Thialf opgelegd van minimaal een jaar. Beide supporters betraden afgelopen weekeinde tijdens wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de ijsbaan. ”Zij zijn bij wedstrijden van de KNSB komend seizoen niet welkom”, aldus een woordvoerster van de KNSB. Na afloop van de wedstrijden op zaterdag klommen twee mannen over de omheining en renden een stuk over het ijs. De beveiliging kon een van de twee aanhouden, de ander wist uit Thialf te ontsnappen. Zondag volgde een tweede incident. Na de tien kilometer van Sven Kramer nam een man in een berenpak bezit van het ijs en liep vervolgens ook nog een stuk over het middenterrein, waar hij plaats nam op de hoogste trede van het ereschavot. Beide toeschouwers werden na verhoor door de politie vrijgelaten.