Posthuma leider in Ruta del Sol, Armstrong valt

HUMILLADERO, 17 febr. - Joost Posthuma heeft gisteren de leiderstrui aangetrokken in de Ruta del Sol. De wielrenner uit de Raboploeg finishte in de etappe van La Guardia de Jaen naar Humilladero als achtste. Na hem viel er een gat van enkele seconden met de rest van het peloton. Dat was voor Posthuma, die zondag als tweede eindigde in de proloog, voldoende om de Spanjaard Xavier Tondo van de eerste plaats in de algemene rangschikking te verdringen. Posthuma greep ook de puntentrui en het tricot van het combinatieklassement. In de Ronde van Californië won de Amerikaan Thomas Peterson gisteren de tweede etappe. De renner uit de ploeg Garmin bleef na een rit over 186 kilometer zijn landgenoot Levi Leipheimer (Astana) voor. Leipheimer greep de leiding in het algemeen klassement. Lance Armstrong arriveerde in een groep achtervolgers, die ongeveer een halve minuut achterstand had op de winnaar. Armstrong kwam evenals zondag ten val. Dit keer belandde de zevenvoudige Tourwinnaar bij zeer slechte weersomstandigheden tegen het asfalt door een botsing met een motor. Dat had geen serieuze gevolgen.