PCM praat met Belgische Persgroep over deelname

Rotterdam. PCM Uitgevers wil samenwerken met het Belgische mediaconcern De Persgroep. De directie van PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad en nrc.next, onderhandelt exclusief met De Persgroep over deelname in het bedrijf. De gesprekken zijn in een zodanig stadium dat de directie er de vertegenwoordigers van de kranten en de centrale ondernemingsraad bij wil betrekken. Dat schrijft bestuursvoorzitter Bert Groenewegen van PCM Uitgevers in een mededeling aan het personeel. PCM wil nieuwe aandelen uitgeven, omdat de uitgever onder druk van de banken staat om een schuld van 120 miljoen euro fors te verlagen. De Persgroep is het mediabedrijf van de familie Van Thillo. Het bedrijf geeft onder meer de grootste krant van België uit, Het Laatste Nieuws, en de kleinere kwaliteitskrant De Morgen. Verder heeft De Persgroep belangen in het financiële dagblad De Tijd, in de Amsterdamse krant Het Parool en in de Vlaamse Media Maatschappij (vtm, Q-music).