Overige films

New Best Friend (Zoe Clarke-Williams, 2002, VS). Beetje belachelijk campusdrama annex whodunit reconstrueert vanuit verschillende perspectieven wat voorafging aan de ziekenhuisopname van een studente met een overdosis. RTL8, 20.30-22.15u.

Analyze That (Harold Ramis, 2002, VS). In plichtmatig vervolg op komedie Analyze This uit 1999 gaat maffiabaas Robert de Niro andermaal in therapie bij Billy Crystal. Ook met Lisa Kudrow. Veronica, 23.15-1.15u.

Erik the Viking (Terry Jones, 1989, Eng). Rammelend samenraapsel van Noorse mythologie, stripidioom, trucagesprookje en absurde kolder. Vredelievende Viking zoekt magische hoorn inlotusetersland. Met Tim Robbins, Mickey Rooney, Terry Jones. ARD, 0.20-1.50u., nagesynchroniseerd.

In Oranje (Joram Lürsen, 2004, Ned). Speelfilmdebuut waarin een van voetbal bezeten jongen van twaalf (Yannick van de Velde) en zijn al even bezeten vader (Thomas Acda) hopen op een plaats bij het Nederlands jeugdelftal, neemt alle werkelijkheden van een kinderleven serieus en kan daarom gekenschetst worden als de Kees de jongen van deze tijd. Bitterzoete en lyrische familiefilm kreeg in de bioscoop veel minder publiek dan hij verdiende. Morgen, Ned.3, 15.30-17.00u.