Ook Smeekens moet weg bij TVM

HEERENVEEN, 17 febr. - Na Beorn Nijenhuis neemt TVM ook afscheid van schaatser Jan Smeekens. Het na dit seizoen aflopende contract van de sprinter wordt niet verlengd, zo maakte teammanager Patrick Wouters vandaag bekend. ”Na het wegvallen van Nijenhuis komt Smeekens als enig overgebleven sprinter in onze ploeg een beetje op een eilandje te staan”, aldus Wouters. ”Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar willen we de allrounders sterker maken. Het is beter dat Jan zijn eigen weg kiest. We zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan.” De 22-jarige Smeekens eindigde eind januari voor het eerst op het podium bij een wereldbekerwedstrijd. In Erfurt won hij brons op de 500 meter. Smeekens maakt sinds het seizoen 2006-2007 deel uit van de TVM-ploeg. ”Na Vancouver beginnen we misschien wel weer een sprintploeg”, zegt Wouters. ”Jan is dan weer van harte welkom.”