Kou stopt

Hoewel de temperatuur is gedaald, zet de kou de komende dagen niet door. Een naar zuidwest draaiende wind voert in het weekend alweer iets minder koude lucht aan. Een echte doorbraak van zachte lucht is echter niet aan de orde.

Vanavond zijn er flinke opklaringen. De temperatuur daalt snel naar min 1 tot min 4 graden. In het zuidwesten is het iets minder koud, omdat hier nog wel wolkenvelden voorkomen. In de loop van de nacht breidt de bewolking zich weer langzaam oostwaarts uit, zodat de temperatuur iets oploopt.

Morgen wordt het ’s middags 2 graden in het noordoosten van Groningen tot 6 in Zeeuws-Vlaanderen. De kustprovincies hebben met veel wolken te maken, maar in de oostelijke helft van het land en Limburg worden zonnige perioden verwacht. Het blijft overal droog en er is weinig wind.

Donderdag is het naar verwachting overwegend bewolkt en valt er plaatselijk een beetje regen of smeltende sneeuw. De maximumtemperatuur varieert van 3 graden in Twente tot 6 in Zeeland.

Vrijdag zal het zo goed als droog zijn.

Zaterdag gaat het regenen en daarbij trekt de zuidwestelijke wind aan.

Zondag komen er waarschijnlijk enkele opklaringen, maar ook wat buien. Het wordt iedere dag rond 6 graden en ’s nachts omstreeks het vriespunt.