Humanitaire hulp nodig in Sri Lanka

colombo. Tamilburgers in de noordelijke oorlogszone in Sri Lanka dreigen het slachtoffer te worden van de oorlogvoering tussen het Sri Lankese leger en de Tamil Tijgers. Dat hebben het Internationale Rode Kruis en de Verenigde Naties gisteren gezegd. Sri Lankese gezondheidsmedewerkers waarschuwden eind vorige week dat dagelijks ongeveer veertig burgers in het gebied de dood vinden. Er is dringend humanitaire hulp nodig. Het regeringsleger is er in enkele maanden in geslaagd de Tamil Tijgers na 25 jaar van vrijwel vruchteloze oorlogvoering danig in het nauw te brengen. De opstandelingen zijn teruggedrongen op een klein gebied in het noordoosten, bij de stad Mullaitivu. Zij hebben zich daar verschanst met ongeveer tweehonderdduizend burgers. De VN roepen beide partijen op een humane oplossing te vinden voor het probleem van de vluchtelingen.