Het Trefpunt, Waddinxveen

Het Trefpunt, Waddinxveen Waddinxveen. Bij zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen staan enkele tientallen mensen te demonstreren tegen PVV-leider Geert Wilders. Wilders hield in Het Trefpunt de eerste informatiebijeenkomst van een landelijke tour. De bijeenkomst, waar geen media werden toegelaten, was streng beveiligd. Er kwamen zo’n honderd belangstellenden op af. Foto Roel Rozenburg Zie pagina 10 voor Wilders’ Europa-ideeën Protest bij eerste bijeenkomst PVV Waddinxveen, 17 febr. Voor het eerst sinds de verkiezingen van 2006 heeft de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders een bijeenkomst voor sympathisanten gehouden. In Waddinxveen werden circa 120 mensen die zich van tevoren hadden opgegeven tot de zaal toegelaten.Circa 40 aanhangers van Anti Fascisten Nederland hielden een lawaaidemonstratie. Zij riepen leuzen als „Wilders racist” en „Stop de tsunami van Verwildering”. Volgens actieleider Tim Vlaarbeek wilden de demonstranten duidelijk maken dat de partij van Wilders slecht is voor de eigen achterban omdat hij bijvoorbeeld het minimumloon wil afschaffen. Hij zei verder dat de PVV „een ondemocratische partij” is omdat alleen Geert Wilders lid mag zijn en alles bepaalt. PVV-aanhanger Paul, die zijn achternaam niet wilde geven, zei na afloop hierover een vraag te hebben gesteld. „Geert Wilders wil zijn partij eerst opbouwen, en later misschien openstellen voor anderen. Hij wil geen LPF-toestanden. Ik heb daar begrip voor.” Politie en gemeente hadden heel strenge veiligheidsmaatregelen genomen. De straat waar het zalencentrum gelegen is, was afgesloten voor verkeer. De demonstratie werd op grote afstand gehouden van de ingang. Voor journalisten was een persvak gemaakt. Geert Wilders wilde geen pers bij de bijeenkomst. De PVV doet mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement, begin juni, zo maakte de partij gisteren bekend. De campagneleus wordt Voor Nederland. Foto Roel Rozenburg Waddinxveen : 16.2.2009 Begin van een promotietoer van de PVV - Wilders - door Nederland. Zo'n dertig demonstranten tegen Wilders in een afgebakend vak aan de andere kant van de straat. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel