Geen vervolging voor voetbal-arrestaties

den haag. Oud-burgemeester Ivo Opstelten, korpschef Aad Meijboom en voormalig hoofdofficier van justitie Henk van Brummen worden niet vervolgd voor de massale arrestaties bij de voetbalwedstrijd Feyenoord tegen Ajax in 2006. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag gisteren. Volgens de rechters kon de zogenaamde `driehoek` van te voren niet weten dat de arrestaties zo massaal zouden uitpakken. Rondom de wedstrijd werden 799 mensen gearresteerd. De politie besloot de aanhang van Feyenoord, die zich had verzameld op een viaduct, te arresteren. Alle aanwezigen, waaronder kinderen, ouderen en zwangere vrouwen werden opgepakt. Na arrestatie bleven sommigen urenlang verstoken van eten en drinken. Leden van de supportersvereniging FSV deden hierop aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM), dat besloot niet tot vervolging over te gaan. FSV ging hiertegen in beroep. De rechters hebben nu besloten dat het OM in eerste instantie gelijk had.