Du Chatinier blijft bij Utrecht

Ton du Chatinier (51) fungeert komend seizoen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat heeft directievoorzitter Jan-Willem van Dop van de voetbalclub gistermiddag bekendgemaakt.

De oud-speler is sinds het vertrek in december van hoofdcoach Willem van Hanegem werkzaam als interim-trainer van FC Utrecht. Du Chatinier beschikt nog niet over de vereiste papieren. Hij hoopt in april of mei de hoogste trainerslicentie te bemachtigen.

FC Utrecht had formeel tot 14 februari dispensatie van de KNVB om met Du Chatinier als hoofdtrainer te werken. De clubleiding hoopt nu op toestemming van de KNVB om dit seizoen met hem te mogen afmaken. Onder leiding van Du Chatinier is FC Utrecht nog ongeslagen. De eredivisieclub bezet de zevende plaats op de ranglijst.

„We verwachten deze week een brief van de KNVB met het verzoek ons plan van aanpak in deze zaak te presenteren”, lichtte Van Dop toe. „Dat plan ligt klaar en een belangrijk onderdeel daarvan is, dat Du Chatinier ook volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht is. Nu er een nieuwe situatie is ontstaan en Ton blijft, zullen we dan ook een beroep op de KNVB doen om dit lopende seizoen met Ton te mogen afmaken.”

Van Dop: „Mocht de licentiecommissie toch niet akkoord gaan met het plan van aanpak, dan rest ons niets anders dan voor die paar maanden een trainer met de vereiste papieren en studiepunten aan te trekken. Maar daarop zit volgens mij niemand te wachten.” (ANP)