Drenthe kan druk bij Real niet aan

Royston Drenthe heeft op zijn eigen verzoek de afgelopen drie duels van Real Madrid aan zich voorbij laten gaan. Volgens de coach Juande Ramos van de Spaanse voetbalclub is de druk hem te veel geworden nadat de eigen fans zich vorige maand tegen hem hadden gekeerd in het Bernabeu stadion. „Drenthe is bang geworden. Hij is nog een jonge vent. Hij heeft alle steun nodig van de mensen die met hem werken”, zei Ramos tegen de Spaanse radiozender Cadena Ser. „Als coach zal ik alles doen om hem te helpen, want hij is een speler met veel potentie.”

Drenthe riep fans vrijdag in de media zelf op weer achter hem te gaan staan. „Ik wil niet het gevoel hebben dat ik uit speel als ik thuis voetbal. Je merkt het als de supporters ontevreden over je zijn. Het maakt het moeilijker voor mij om goed te spelen”, aldus de oud-Feyenoorder.

In het tv-programma Holland Sport zei hij gisteravond dat hij hulp zoekt bij een sportpsycholoog. „Op een gegeven moment herken je jezelf niet eens meer. Voor het eerst in mijn carrière ben ik bang om fouten te maken. Die angst is slecht voor een voetballer. Op het moment dat je geen fouten durft te maken, ga je ze juist alleen maar maken. (...) Ik ben 21 jaar, voetbal voor 80.000 man en iedereen wil wat van me”, aldus Drenthe. „Misschien ga ik daar wel op een verkeerde manier mee om. Ik wil met mensen praten die daar verstand van hebben.” (ANP)