Directeuren Zeeuwse ziekenhuizen treden af na onenigheid fusie

Rotterdam. De bestuursvoorzitters van Oosterscheldeziekenhuizen in Goes en Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen treden vervroegd af. Beide ziekenhuizen konden het niet eens worden over de manier waarop de twee Zeeuwse ziekenhuizen moesten fuseren. Dat hebben beide raden van toezicht gisteren bekendgemaakt. De topmannen Rob Zomer en Hans Simons, ex- PvdA staatssecretaris van Volksgezondheid, waren het oneens over de manier waarop de ziekenhuizen moesten fuseren. Grootste probleem was dat Zomer voor zijn toetreding tot het nieuwe bestuur ”enkele voorwaarden had gesteld waaraan niet kon worden voldaan”, aldus een verklaring van de raden van toezicht. De fusie is nodig omdat Oosterscheldeziekenhuizen grote financiële problemen heeft. Zomer en Simons treden per 1 april af. De ziekenhuizen zetten de fusieplannen door, maar de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa moet nog wel uiterlijk in maart toestemming geven.