Deelname Wilders aan verkiezingen Europa is zeker

Den Haag. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders doet op 4 juni mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat heeft de PVV gisteren bekendgemaakt. Wilders had tot nu toe in het midden gelaten of hij zou meedoen omdat hij nog niet wist of hij voldoende en goede kandidaten kon vinden. Wie op de kandidatenlijst komen is nog niet bekend. Het motto van de verkiezingscampagne wordt `Voor Nederland`. De jaarlijkse Nederlandse miljardenafdrachten aan Brussel moeten volgens de PVV gestopt worden. ”Die miljarden moeten naar de Nederlandse burger in plaats van dat we de boeren in Polen, Frankrijk en Portugal subsidiëren”, aldus partijleider Wilders in een persbericht. De PVV is voorstander van het afschaffen van het Europees Parlement, schrijft de partij op haar website, en van fors minder bevoegdheden van de Europese Commissie. De partij is ook tegen een toetreding van Turkije tot de EU. ”Niet nu, niet over honderd, niet over duizend jaar, helemaal nooit”, stelt Wilders. De PVV wil ook de toetreding van Roemenië en Bulgarije terugdraaien. Nederland zou ook zelf over het toelatingsbeleid voor vreemdelingen moeten gaan. ”De PVV gaat voor Nederland Europa in, het Nederlands belang is voor ons het allerbelangrijkste. Als enige partij willen wij al ons geld terug van Europa, het Nederlands parlement een vetorecht geven, Roemenie en Bulgarije uit de EU en Turkije nooit erin”, schrijft Wilders in het persbericht.