Correcties & aanvullingen

Foto Japan

In het fotobijschrift Krimp van Japanse economie (16 februari, pagina 1) is de Japanse minister Kaoru Yosano (Economische Zaken) ten onrechte aangeduid als de minister van Financiën die in opspraak kwam door vermeende dronkenschap tijdens een persconferentie. De minister van Financiën heet Soichi Nakagawa. In het bijschrift staat dat de Japanse economie in het vierde kwartaal van 2008 met 12,7 procent is gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. Dat moet zijn: ten opzichte van het derde kwartaal van 2008, op jaarbasis. De kop van het bericht Economie van Japan krimpt 12,2 procent (16 februari, pagina 9) is onjuist. Juist is 12,7 procent.

Margot Dijkgraaf

In de rubriek Beste Boeken week 7 (Boeken, vrijdag 13 februari, pagina 2) werd de bespreking van De dochters van Olga, de laatste roman van de Franse schrijfster Françoise Chandernagor, toegeschreven aan Margot Dijkstra. De naam van de recensent is Margot Dijkgraaf.