Bolivia leent geld van Moskou voor Russische heli`s

Moskou, 17 febr. - Rusland gaat Bolivia helpen in de strijd tegen drugs door het Zuid-Amerikaanse land leningen te verstrekken waarmee het Russische helikopters kan aanschaffen. Ook gaat Moskou (financiële) steun verlenen om energiebronnen in het land te ontwikkelen. Dat heeft de Russische president Dmitri Medvedev gisteren gezegd tijdens een bezoek van zijn Boliviaanse collega Evo Morales. Morales is de eerste Boliviaanse leider die Rusland bezoekt sinds beide landen in 1945 diplomatieke betrekkingen aangingen. De afspraken worden gezien als een poging van Rusland om aan invloed te winnen in Latijns-Amerika. Bolivia heeft regelmatig conflicten met de VS over de drugsbestrijding, die het volgens Washington niet voortvarend genoeg aanpakt.