3 redenen om tv te kijken

1 Actiethriller

Clear and Present Danger

Veronica, 20.30-23.15u.

Na Patriot Games is dit de tweede verfilming van een boek van Tom Clancy waarin Harrison Ford de rol speelt van CIA-agent Jack Ryan. Deze uitstekende actiethriller gaat over de strijd tegen Colombiaanse drugsbaronnen. Ook met Willem Dafoe. (Philip Noyce, 1994)

2 Dramaserie

Mistresses

BBC 1, 22.00-23.00u.

Start van tweede reeks van Britse dramaserie die de levens volgt van vier vrouwen die een buitenechtelijke relatie hebben. Veel problemen en getob, maar erg onderhoudend en goed gemaakt.

3 Evolutie

Dirk doet Darwin

België 2, 22.20-23.10u.

In 2009 is het 200 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren en 150 jaar dat hij zijn baanbrekende werk On the Origin of Species schreef. Wetenschapsjournalist Dirk Draulans vertelt over de evolutietheorie en wat die vandaag voor ons kan betekenen.