World Press Photo

Een van de winnende foto’s van Roger Cremers. Polen, Auschwitz, 01-05-2008 Auschwitz was een Nazi-Duits vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz (Pools: Oswiecim, Jiddish: Oshpitzin). De naam Auschwitz is symbool gaan staan voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi's die overal in Europa verschenen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Miljoenen mensen, merendeels Joden, zijn in dergelijke kampen om het leven gekomen. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

De jury van de World Press Photo 2008 heeft de Nederlandse fotograaf Roger Cremers onderscheiden met de eerste prijs in de categorie kunst- en entertainmentverhalen. Hij won met een serie foto’s van toeristen in voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. De prijs voor beste persfoto van het jaar ging naar de Amerikaanse fotograaf Anthony Suau, voor een foto van een agent die in Ohio een verlaten huis doorzoekt.

Bekijk de winnende foto’s op worldpressphoto.org