Woeste drums, dreunende bas, hoog jankende zang

The Sedan Vault. Vanguard

pop

The Sedan Vault. Vanguard

The Sedan Vault is een Belgische band van de drie broers Meeuwis: Rutger zingt en speelt gitaar, Marius speelt keyboard en Frederik bas, aangevuld met Johan Buyle op drums. Hun verwantschap leidt tot hecht en verweven spel. Nummers van The Sedan Vault slaan steeds nieuwe wegen in, maar doen dat zo gedreven en met zo’n voorwaartse kracht dat de luisteraar het spoor niet bijster raakt. Aangevuurd door een dreunende bas, woeste drums en Rutger Meeuwis’ hoog jankende zang, als een bloedhond die een prooi ruikt, ontvouwen de liedjes van hun tweede cd, Vanguard, zich als roffelende rocksymfonieën.

De band houdt van stekelige gitaarsolo’s, omgeven door verzachtende keyboardweefsels. Zo ontstaat in het imposante Autochtonic een uitdijend universum van opeengestapelde muzikale motieven. Ingewikkeld maar vurig; met verwijzingen naar The Mars Volta, maar al net zo eigenwijs.

HESTER CARVALHO

The Sedan Vault treedt op:6 maart, Melkweg, Amsterdam.

    • Hester Carvalho