Tweede Kamer wil structurele aanpak foute corporaties

Den Haag, 16 febr. - Een ruime meerderheid van CDA, PvdA, SP en VVD in de Tweede Kamer pleit voor een structurele aanpak van woningcorporaties in problemen zoals SGBB uit Hoofddorp. De corporatie, die vorig jaar twee directeuren wegstuurde, heeft grote financiële moeilijkheden. Staf Depla (PvdA) wil morgen in het vragenuurtje opheldering van minister Van der Laan (Wonen, PvdA) over deze affaire, zo kondigde hij zaterdag aan. De Kamer maande de bewindsman vorige week al vaart te maken met nieuwe regels voor corporaties. Depla wil een onafhankelijke instantie voor melding van problemen bij corporaties. Daarnaast pleit hij voor het wettelijk afdwingen van extern toezicht als brancheorganisatie Aedes daarvoor geen interne regels afspreekt.