SCP: Vertrouwen in regering groeit met financiële crisis

Den Haag. Het vertrouwen in de regering is het laatste kwartaal van vorig jaar gegroeid. 55 procent van de Nederlanders had vertrouwen in kabinet en parlement. Drie maanden daarvoor was dat 44 procent. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het kwartaalbericht over het Continu Onderzoek Burgerperspectieven dat vandaag verschijnt. Het toegenomen vertrouwen houdt verband met de economische ontwikkelingen die de Nederlander wel wat somber stemt, aldus het SCP. De meeste mensen maken zich echter weinig zorgen over de persoonlijke financiële situatie. Het aandeel van mensen dat negatief is over de politiek in Den Haag liep in het laatste kwartaal van 2008 terug van 40 naar 32 procent. Het vertrouwen in de banken staat op vrijwel gelijke hoogte met het vertrouwen in grote ondernemingen.