Schaatssters Leenstra, Wüst en Van der Geest naar WK afstanden

HEERENVEEN. Bij de WK afstanden in maart nemen Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Lisette van der Geest voor Nederland deel aan de 1.500 meter. Wüst eindigde gisteren bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen als vierde op de schaatsmijl, die werd gewonnen door de Duitse Anni Friesinger in 1.57,48. Marrit Leenstra werd zesde en Lisette van der Geest achtste. Bij de mannen won de Amerikaan Shani Davis zaterdag de 1.500 meter in een tijd van 1.45,40. De Italiaan Enrico Fabris werd tweede. Beste Nederlander was Stefan Groothuis met een vijfde plaats, voor Sven Kramer. Beiden plaatsten zich voor de WK afstanden, waaraan ook Mark Tuitert meedoet. Op de 10 kilometer was Sven Kramer gisteren de snelste in een tijd van 13.03,51. De Noor Håvard Bøkko werd tweede, voor Bob de Jong. Kramer en De Jong plaatsten zich voor de WK afstanden.