Rijksbouwmeester vreest stagnatie

Rotterdam, 16 febr. - Namens het College van Rijksadviseurs doet Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol een oproep aan het kabinet om te blijven investeren in een mooi en duurzamer Nederland. Dit schrijft zij in een brief aan minister Eberhard van der Laan van Wonen, Werken en Integratie. De kredietcrisis treft projectontwikkelaars en architecten hevig en uit een steekproef is gebleken dat zeventig procent van de architectenbureau`s op korte termijn in de problemen dreigt te komen. Volgens het College is het nu de tijd om lopende projecten als de Zuidas, de wijkaanpak en nieuwe opgaven zoals de herbestemming van voormalige defensieterreinen, kloosters en kerken, nu voortvarend aan te pakken. Ook vreest Van der Pol dat lopende projecten tussentijds worden stopgezet, wat zou leiden tot `nodeloze stagnatie`. Ook roept Van der Pol op te blijven investeren in de zorg en vraagt zij gemeenten juist nu de achterstand in de scholenbouw in te lopen.