Oud-baanrenner Theo Bos wint bij debuut op de weg

Rotterdam, 16 febr. - Theo Bos heeft gisteren een flitsende start gemaakt in zijn nieuwe loopbaan als wegrenner. De vijfvoudig wereldkampioen op de baan won zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de Prova de Abertura, de openingskoers van het Portugese wielerseizoen. Bos versloeg in de massasprint na 160 kilometer zijn Belgische ploegmaat Michael van Stayen. Bij de eerste wedstrijd in eigen land sinds zijn rentree is Lance Armstrong zaterdag tiende geworden in de 3,9 kilometer lange proloog van de Ronde van Californië, op 4,3 seconde van winnaar Fabian Cancellara. Floyd Landis keerde na zijn dopingaffaire én schorsing in de Ronde van Frankrijk van 2006 terug in het peloton. Zaterdag werd hij 90ste. De Spanjaard Francisco Mancebo won gisteren de eerste etappe van de Ronde van Californië. Armstrong werd vijfde. Mancebo nam de gele trui over van Cancellera, die ziek afstapte.