Museum krijgt `Mein Kampf` terug

OVERLOON, 16 febr. - Het Liberty Park in Overloon heeft haar bijzondere exemplaar van Mein Kampf terug nadat het in 2004 uit het toenmalige Oorlogs- en Verzetsmuseum was gestolen. Medewerkers van het Internationaal Rechtshulp Centrum dragen vandaag het omstreden boek van Adolf Hitler over aan het museum. Het werd begin 2004 bij een snelkraak uit het museum gestolen. Begin vorig jaar werd het bij toeval ontdekt bij een huiszoeking in Neerpelt (België). De heler (een Nederlandse zakenman) verzette zich tegen overdracht van het boek. Nu de zaak in hoger beroep ook is verloren, kan het boek terug naar Nederland. Van de bijzondere uitgave zijn tijdens het Derde Rijk slechts vijftien exemplaren gemaakt. Deze uitgave zou Hitler zelf cadeau hebben gedaan aan Arthur Seyss-Inquart.